top of page
Vyhledat

Útok pro sezónu 2024 !

Na našem instagramu jsme si postupně představili hráče útoku pro nadcházející sezónu. V tomto článku se podíváme blíž na jednotlivé pozice útoku a seznámíme se více s našimi hráči, kteří dané pozice hrají.



Offensive line (OL)

Zleva: Štěpán Vaculík(OT), Daniel Mikuš(OG), Radek Milec(C), Roman Voráček(OG), Ladislav Novotný(OT), Jaromír Balogh(OG).


Ofensivní lajna má za úkol vytvářet cestu pro runningbacka nebo quaterbacka běžícího s balónem, anebo chránit quaterbacka před obránci v průběhu odhození balónu. Tato skupina hráčů se dále dělí na pozice tackle (OT) , guard (OG) a center (C). Center má specifickou pozici , neboť uvádí balón do hry na povel quaterbacka. Hráče na této pozici většinou poznáte snadno. Jsou to největší hráči v týmu.


Radek Milec (C)

Radek hraje již svojí 3. sezónu za náš tým. Letos poprvé nastupuje na pozici centra.

V minulosti hrál baseball a je to věrný fanoušek Pittsburghu Steelers.


Roman Voráček (OG)

V týmu mu nikdo neřekne jinak než Worry. Jeden z hráčů , kteří jsou s klubem od založení a zasloužili se o jeho přežití v krizové sezóně 2017. Dlouhodobě tvořil jistotu na pozici centra. V týmu funguje i jako trenér celé OL.


Daniel Mikuš (OG)

Dan je další z hráčů , kteří jsou s klubem od jeho založení. V minulých letech nastupoval na pozici OT a společně s Worrym tvoří páteř naší OL.


Jaromír Balogh (OG)

Jarda nastoupí ke své 3. sezóně. S fotbalem se poprvé setkal ještě když byli pokusy založit tým v Chodově u Sokolova.


Ladislav Novotný (OT)

Láďa je svou proporcí prototyp ofenzivního linemana. Při výšce 196 cm a váze 140kg ční nad ostatní hráče na hřišti. s Fotbalem začal v roce 2020 ovšem vlivem covidových opatření odehrál teprve v loňském roce svou první sezónu.


Štěpán Vaculík (OT)

Štěpán je náš benjamínek. Letošní nováček , ovšem svým zápalem a chutí do hry dokazuje , že s ním je nutné do budoucna počítat. Ve svém věku pouhých 17 let má před sebou ještě spoustu času skutečně vyniknout.


Widereciewers (WR)


Zleva: Ondřej Petrák, Josef Brandejský, Pavel Pilný, Marek Wenclowský


WideRecieveři jsou hráči , kteří mají za úkol chytit přihrávku od Quarterbacka. Musí mít šikovné ruce a zároveň musí být mrštný a rychlý.


Ondřej Petrák, Josef Brandejský, Marek Wenclowský

Všichni tři hrály v loňské sezóně na pozici DB, což je pozice stojící na straně obrany , která naopak brání zachycení přihrávky WR. Zároveň všichni odehráli svou první sezónu a tuto sezónu nastupují zkušenější a ostřílenější. Letos si vyzkouší útočnou stránku hry a loňská zkušenost by jim měla poskytnout výhodu, jelikož již dobře vědí co obránci dokáže znepříjemnit hru.


Pavel Pilný

Pája je letošní nováček. Nutno však podotknout , že se jedná o zkušeného sportovce. vždyť ještě týden zpátky zápasil na galavečeru RFA v Bratislavě. Je velice tvrdý a fyzicky velmi dobře vybavený. Pro soupeřovu obranu jistě nebude snadným soustem.


Running Backs (RB)


Zleva: Pavel Berki, Jakub Fišar, Lukáš Jedlička, Philip Vo


Running Back je pozice s jasným úkolem, vzít balón od quarterbacka a běžet s ním dopředu ideálně za bloky našich OL.


Pavel Berki

Pavel je silový hráč a letos si odehraje svou premiéru. Určitě od něj můžeme očekávat tvrdé střety s obránci.


Jakub Fišar

Fišky, jak se mu v týmu říká, je již zkušený running back a drží 3. místo v naší historické tabulce skórujících hráčů s celkovým počtem 14 touchdownů. Kolik jich přidá letos ? posune se ještě výše v historické tabulce ? Nechme se překvapit.


Lukáš Jedlička

Lukáš je další nováček a opět silový hráč. Fyzicky velmi dobře vybaven. Dříve úspěšný na poli kulturistiky, nyní oblékne náš dres jako válečník a ukáže , že se ani na hřišti neztratí.


Philip Vo

Naše posila z Německa. Phil hrál již od dětství v Německých nižších soutěžích nejprve Flag a později Tackle. Prošel si pozicemi WR a DB , ovšem nejvíce zkušeností nasbíral na pozici RB. Phil je velmi talentovaný a jeho hlavní přednost je rychlost a mrštnost. Ve své kariéře v Německu zaznamenal například úžasný 95 yardový běh. Těšíme se co nám předvede v sezóně.


Quarterback


Zleva: Lukáš Voráček, Jakub Mařík


Quarterback je mozek celého útoku. Tvoří hru, hází přihrávky na WR, předává balón pro běhovou akci RB anebo sám běží s balónem dopředu. Musí znát každou pozici a musí mít přesnou ruku a rychlé rozhodovací schopnosti.


Lukáš Voráček

Náš odchovanec. Zkušenosti má především z pozice WR a QB. V roce 2019 vedl útok k rekorní sezóně, kdy se podařilo útoku skórovat 43 touchdownů. Sám se drží v historické tabulce našich skórujících hráčů na 4. místě s 12 touchdowny, což je ovšem skvělý výsledek vzhledem k faktu , že tyto skóroval všechny v jedné sezóně. Jeho jistá ruka nás i letos povede sezónou a doufáme v další rekordní sezónu.


Jakub Mařik

Mářa je s klubem od založení. V prvních sezónách se pohyboval především na pozici Linebackera v obraně. Bylo to v sezóně 2015 kdy si poprvé vyzkoušel pozici QB a hned se jednalo o jednu z nejúspěšnějších sezón klubu. Drží se na 2. místě skórujících hráčů našeho týmu s celkovým počtem 15 touchdownů. I letos můžeme doufat v další bodové příspěvky z jeho ruky.


Takto tedy vypadá náš útok pro letošní sezónu. Určitě proběhne souboj o historické prvenství v počtu skórovaných touchdownů, vzhledem k tomu , že letos nastoupí 3 hráči z top 4 skórujících , které dělí v historické tabulce vzájemně 3 touchdowny.



326 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page