top of page
Vyhledat

První hrací víkend nám nevyšel dle představ. Nezbývá než se poučit a bojovat dál!

V Sobotu 6.4. jsme odehráli v Šumperku letošní první zápas. Bohužel se nepodařilo udržet skromné vedení a podlehli jsme 16:20. Obrana předvedla konzistentní výkon, když celé 3 čtvrtiny držela Šumperské Dietos bez touchdownu. Bohužel v poslední čtvrtině Útok Šumperka našel skulinku v jinak skvěle fungující obraně a dokázal skórovat dvěma touchdowny.


(Zdroj foto: Lukáš Ospálek)


Útok z počátku hledal souhru. Tu jsme našli ve 2. čtvrtině, kdy se podařilo trpělivým postupem po zemi dojít až pro první touchdown. Ten zaznamenal nováček na pozici Running backa Lukáš Jedlička. Druhý touchdown skóroval Ondřej Frühauf , když zachytil 15 yardovou přihrávku od našeho quarterbacka Jakuba Maříka. Bohužel docházelo k mnoha chybám zejména v passové hře kdy celých 17 přihrávek vyšlo jako nekompletních a další 3 přihrávky skončili rovnou v rukách soupeře. Naše obrana držela útok ve hře i díky 3 chyceným přihrávkám soupeře. Hned 2 interceptiony zachytil náš zkušený gamer Michal Mareš, který si mimo to připsal i 2 skládky soupeře.


O důsledné obraně svědčí i fakt , že minimalně jednu skládku si připsal každý z hráčů naší obrany. Nejvíce skládek zaznamenal Štefan Čúzy, a to celkem 3.


(Zdroj foto: Lukáš Ospálek)


Za speciální formace vynikal hlavně punt return kde se podařilo hned 2x vrátit balón o krásných 50+ yardů. Poprvé předvedl skvělý běh Aleš Tomanec když doběhl pro zisk 50 yardů a podruhé se předvedl Lukáš Buřt , který doběhl pro 56 yardů. oba tito hráči zaznamenali také po dvou skládkách a Aleš Tomanec byl strůjcem 3. interceptionu , po kterém ještě dokázal ukrojit dalších 20 yardů po zemi.


V útoku pak zaznamenal nejvíce yardů po zemi Lukáš Jedlička, když celkově za zápas doběhl pro 49 yardů a vzduchem se o nejlepší výkon dělí náš nováček Pavel Pilný a již zkušenější Tomáš Nguyen, oba nachytali přihrávky shodně pro 42 yardů.


(Zdroj foto: Lukáš Ospálek)


Další zápas nás čeká již tuto sobotu , kdy vyrážíme do Zlína proti Zlín Golems. Času pro změny není mnoho, ale víme že mužeme těžit z kvalitní obrany a v útoku musíme zapracovat na zkvalitnění hry vzduchem. Věříme , že běhová hra se ukáže jako naše velmi silná stránka a ve Zlíně budeme svědky mnohem zajímavějších čísel v útoku.

228 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page